fbpx
„Niciodată nu este prea târziu să-ți transformi visul în realitate.“

Nu renunţa la iubire. Niciodată!

de

Noi toţi, oricât am nega, oricât am încerca să pretindem faţă de alţii sau faţă de noi înşine contrariul, suntem dependenţi de iubire, nu putem trăi fără pereche, tolerăm foarte greu singurătatea. Fie că suntem tineri, fie că suntem bătrâni, putem să renunţăm, mai uşor sau mai greu, la obiecte inutile, la garderoba nepotrivită, la vicii, chiar şi la anumiţi oameni care nu ne apreciază aşa cum merităm…dar nu putem renunţa la iubire.

Oare de câte ori nu ai fost tentată să renunți la mărunțișuri, la obiecte care te încurcă, multe dintre ele înghesuite, îngrămădite într-un colţ, pe care nici nu mai știi când și pentru ce anume le-ai cumpărat? Obiecte pe care le depozitezi într-un spațiu atât de restrâns, obiecte care nu fac altceva decât să te incomodeze. Da, e ușor, chiar e indicat să renunți la tot felul de obiecte pe care nu faci altceva decât să le plimbi dintr-un loc în altul, gândindu-te că, poate, la un moment dat, îţi vor fi folositoare.

E atât de ușor să renunți la haine și accesorii care nu mai sunt la modă, care zac prin dulapuri, care nu te mai reprezintă, gândindu-te că astfel faci loc pentru altele pe care ţi le doreşti, care te-ar avantaja, care ţi-ar pune în evidenţă calităţile fizice. E uşor să iei decizia de a le arunca sau de a le dona, de a le da celor care au mai multă nevoie de ele decât tine.

Dacă vrei cu adevărat, poți să renunţi la obiceiuri nocive, care îţi distrug sănătatea sau pe care îţi risipeşti banii, pe care îi obţii prin atât de mult efort. Da, cu pași mici, cu multă voință, poți să elimini obiceiurile dăunătoare din viața ta.

Poți să renunți, chiar e timpul să îţi iei rămas bun de la anumiţi oameni care îţi taie aripile, atunci când tu vrei să zbori, de la oamenii care te pun întotdeauna pe ultimul loc, de la cei care nu te respectă, de la cei care te rănesc prin vorbele şi prin faptele lor necugetate, de la oameni care te critică permanent.

Şi, totuşi, chiar dacă ai fost rănită cândva, nu renunţa să crezi în iubirea adevărată. Chiar dacă mulți îți spun că iubirea adevărată e un mit, tu caut-o cu înverşunare. Chiar dacă ai fost prea mult timp înveşmântată în mantia singurătăţii, nu renunţa la visul iubirii. Chiar dacă totul pare împotrivă, găseşte motive să lupţi.

Renunţă la oamenii care te rănesc, la oamenii care nu te apreciază, la iubirea care se transformă în gelozie nejustificată, în indiferenţă, în abuz, dar nu renunţa la iubirea adevărată. Niciodată!

Categorii:
Emoții

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *