fbpx
„Niciodată nu este prea târziu să-ți transformi visul în realitate.“

Crăciunul înseamnă iubire

de

Crăciunul înseamnă să ne reamintim cât de important este să le spunem celor dragi nouă că îi iubim. Înseamnă drumul spre Acasă, spre familie şi spre tradiţii.

 Crăciunul este pentru şi despre bucurie. Despre bucuria naşterii lui Isus şi despre bucuria de a petrece timpul alături de cei dragi.

Este una dintre cele mai frumoase perioade ale anului, o perioadă a dărniciei, a iubirii necondiţionate şi a armoniei. O perioadă în care încercăm să dăm uitării necazurile trecutului, să trăim intens prezentul şi să sperăm că viitorul ne va aduce numai surprize plăcute.

Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu, fără salată de boeuf, parcă nu simt că e sărbătoare. Tocmai am ornat-o cu dragoste şi simboluri ale iernii, iar apoi am strecurat-o în frigider, alături de platoul cu prăjitura preferată a familiei, albă ca zăpada. În timp ce închid frigiderul, îmi plouă în gură, gândindu-mă la masa îmbelșugată de Crăciun, pe care o voi aranja cum mă pricep eu mai bine, astfel încât toți să simtă spiritul sărbătorilor.

Sărmăluțele sunt aproape gata, se rumenesc la cuptor, iar pe masă se odihnesc doi cozonaci aromați și pufoși. Încă iese aburi din ei, iar aroma lor îmbietoare se amestecă plăcut cu mirosul de cetină.

Trag cu coada ochiului să văd dacă vine cineva și, pentru că nu zăresc pe nimeni, profit să strecor sub brad câteva cadouri pe care știu că persoanele dragi mie le așteaptă. N-am fost eu, Mosu’ m-a rugat, și de data asta, să îl ajut! Cică-i bătrân și nu știe dacă poate să ajungă la timp la toată lumea. Îmi vine să strig Ho!, Ho!, Ho!, dar mă abțin…cu greu.

Verific în gând ce am făcut până acum, ce mai am de făcut, și constat că aproape că am terminat. Nu mă plictisesc niciodată să aud colinda copilăriei mele, așa că mă așez pe fotoliu și ascult în surdină Florile dalbe. Privesc a zecea, a mia oară bradul împodobit, e cald, sunt relaxată și, fără să-mi dau seama, ațipesc pentru câteva momente. Visez că sunt iar copil, iar cei dragi îmi sunt cu toții alături…

Pentru câteva secunde, m-am întors în timp și am retrăit magia sărbătorilor de odinioară. Acolo, în copilăria mea, zăpada își așezase haina-i imaculată peste tot… Acolo, în copilăria mea, tocmai terminasem de deșertat pe masa de lemn covrigii, turta dulce, nucile și merele mici, dulci-acrișoare pe care le primisem la colindat…

Vin fiert cu scorțișoară.

Așa îi voi întâmpina pe cei dragi care sosesc de la drum lung pentru a ne bucura de magia Crăciunului.

Vă doresc sărbători de poveste, alături de cei dragi!

Categorii:
Sarbatori

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *